SKAPA FOKUS MED ENKLA MEDEL

 

 
 
Här används några träfigurer och vanliga pappersark för att bygga en mini-studio.
 
Syftet är att förankra upplägget inför en “managementkonferens” med chefer från hela världen (som inte kan träffas innan p g a de stora avstånden).
 
 
 
 
 
 
De olika mötesmomenten i den kommande konferensen iscensätts i den lilla mini-studion.
 
Varje iscensatt moment fotograferas och det spelas också in korta videoklipp där de kommande processledarna berättar hur momentet kommer att genomföras och vad som man hoppas uppnå med varje moment.

När cheferna sedan träffas på konferensen kan de, trots att det används en del nya grepp i samspelet mellan cheferna, koncentrera sig i trygga former på att tänka och lära tillsammans eftersom upplägget redan är känt.

 
 
Här använder ett antal deltagare sig själva som en kör för att bokstavligen sjunga i sig massor av körkortsteori.
 
 
 
 
 
I sångernas olika texter, rytmer och rörelser finns diverse teoriavsnitt från körkortsteorin “inbyggda” så att man närmast omedvetet tillägnar sig massor av regler och fakta som man annars brukar trycka in via läsning.
 
Grafiska symboler som t ex vägskyltar finns “planterade” i scenografin så att man bokstavligen kan gå omkring i det man visuellt behöver lära sig. Deltagarna använder alltså en annan del av sig själv (körmedlem) för att lära sig nödvändig körkortsteori (körkortselev).
Vi kallar detta upplägg för en “övningskör”.
 

Mings husgudar är MacGyver och Barbapapa. Det innebär att man får mycket mer gjort med det man redan har och slipper lägga dyra resurser på att köpa nytt!
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *