VARNING FÖR BRISTAMIN-CHOCK!

MING LÄMNAR HÄRMED EN VÅR-DEKLARATION:

DÖD ÅT BRISTAMINET!
LEVE HUMORN 🙂

Människor i många organisationer lider av humorbrist.

Vi menar inte att människor är tråkiga! Vi menar att många handikappas i onödan av bristen på humor i själva arbetet. Allt som uppfattas som lek eller skratt undertrycks med bieffekten att människor blir ängsliga för att göra fel istället för ivriga att göra rätt. Vid alla försök till nytänkande, eller utmaningar av rådande tolkningar, reagerar många rädda människor reflexmässigt med avståndstagande och negativa kommentarer.

Vi har så ofta sett detta tillstånd i olika organisationer att vi kände ett behov av att ge fenomenet ett namn… bristamin-chock.

Likt allergins histamin-chock, får bristaminet saker att rinna över sina breddar och fungerar i praktiken som en destruktiv förstärkare av organisationens brister. Även det som faktiskt fungerar ganska bra uppfattas i ljuset av bristaminets inflytande som undermåligt. Ingen individ eller gruppering vill stå som ansvariga för organisationens misslyckanden och därför pågår en ständig positionering i syfte att få andra att verka sämre än vad man själva är. Att organisationen är utsatt för en bristamin-chock är ganska svårt att upptäcka för de som själva är drabbade. Bristaminet breder ut sig samtidigt som människor blir ängsligare och ängsligare.

Vad kan man då göra för att bryta trenden och lösa upp denna typ av situation och tillstånd? Effektivast är nästan alltid humorn.

Vi brukar säga att det är bättre att leka på jobbet än att ”leka jobb” om man ska få något gjort.

Med humor menar vi inte larvigheter eller skadeglädje. Vi syftar på den mentala förmåga vi människor har begåvats med. Med hjälp av humorn kan vi ändra vår tolkning av en situation på en millisekund och därmed få hjälp att se nya möjligheter. Våra biologiska kroppar belönar oss för detta mentala kvantsprång genom att bada oss i välgörande hormoner, sänka vårt blodtryck och syresätta vårt blod. På samma gång får också gruppdynamiken en välgörande vitamininjektion. När människor skrattar tillsammans kan varken prestige och revirstrider överleva särskilt länge.

När bristaminets överreaktioner ersätts av lekfull experimentlusta kan man i arbetsgrupperna se en dramatisk förbättring av arbetsglädje, samspelsförmåga och produktivitet.

Effekten är så påtaglig att vi har funderat på om det inte ligger i aktieägarnas, medarbetarnas och kundernas intresse att ”humorcertifiera” organisationer? Om man tänker på hur stora resurser som läggs på certifiering av ledningssystem för kvalitet, miljö och hälsa så borde det ligga i allas intresse att slippa se sina investeringar gå upp i rök beroende på bristaminets negativa inflytande. Humor är det bästa vaccinet mot bristamin som vi känner till.

Hur skulle certifiering av humor gå till i praktiken? Det finns ju så många olika sorters humor och vi människor är ju väldigt präglade av den kultur vi lever i när det gäller vad vi anser vara ”roligt”.

Vi har en riktigt rolig lösning på detta som vi gärna berättar om för dig som är intresserad.

Död åt bristaminet!
Leve humorn!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *