VISUALISERA ÄR NÅGOT MAN GÖR…

…INTE HAR GJORT!

Många går i fällan att låta några experter på processflöden, excelark och grafisk formgivning skapa visualiseringsrum åt medarbetarna. Då missar man själva poängen med visualisering och rummet förvandlas snabbt till ett ”museum” med gammal information (som ändå finns i datorerna).

2Knepet med att skapa visualiseringsrum som verkligen gör en skillnad är att istället låta dem som använder visualiseringsrummet själva bygga upp innehållet för lärande, planering och beslut.

Och för att en grupp individer snabbt ska kunna bygga ett visualiseringsrum så är det bra om man kan erbjuda finurliga byggstenar för visualisering. Byggstenarna bör bestå av olika former av mobila visualiseringsytor, tagbara visualiseringshjälpmedel (för att kunna rita och fästa olika grafiska symboler) och vara både fleranvändbara och flyttbara.

Det är lätt hänt att man börjar dubbelarbeta när man vill börja visualisera, d v s att man fortsätter med att ha all information i datorerna och får ytterligare ett merarbete när man dessutom ska ha samma information fysiskt visualiserad på väggarna.

Knepet är att istället utgå från den fysiskt visualiserade informationen och sedan förstärka denna med digital information… inte tvärtom!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *